A termék jelenleg nincs készleten! A kiszállítás várhatóan több időt vesz igénybe!
  • Gynotal - szülészeti gél

Gynotal - szülészeti gél

  • 8698712451146
  • Előrendelés
  • Igen
  • 26670 Ft

  • Nettó ár: 21000 Ft

Gynotal - SZÜLÉSZETI GÉL

Minden kismama tart egy kicsit a szüléstől. Aggódnak, hogy gördülékenyen zajlik-e majd minden a szülőszobán és azon töprengenek, hogy milyen hosszú idő lesz, míg felépülnek az esetleges gátmetszés után.

Ezeket a félelmeket megfelelő felkészültséggel enyhíteni lehet, hiszen számtalan módszer és eszköz áll rendelkezésünkre, amelyek megkönnyítik a baba világra jövetelét. Ilyen a Gynotal® szülészeti gél is, melynek használatával egy olyan film réteg képződik a hüvely falán, amely elősegíti, hogy a baba könnyebben jusson át a szülőcsatornán.

A Gynotal® szülészeti gél összetevőinek köszönhetően hatékonyan lerövidíti a tágulási és kitolási szakaszt, valamint védi a hüvelyfalat és a gátat a sérüléstől, így biztonságosabbá teszi a szülést. A szülészeti gél alkalmazása mellett ritkábban kell gátmetszést végezni és gátrepedés is ritkábban fordul elő.

A steril készlet két különböző összetételű gélt tartalmaz, melyet az orvos vagy a szülésznő a tágulási illetve a kitolási szakasz során több alkalommal juttat a hüvelybe. A speciális applikátor segítségével a gél felhelyezése sem az anya, sem a születendő gyermek számára nem jár kellemetlenséggel.

 

Összetétel:

A dobozban található egyszer használatos fecskendők összesen 30 ml mennyiségű szülészeti gélt tartalmaznak, melynek az összetétele: propilénglükol, karbomer, hidroxietilcellulóz és desztillált víz.

 

A GYNOTAL® SZÜLÉSZETI GÉL:

·      Hatékonyan csökkenti a szülési folyamatot

·      Segítséget nyújthat az elhúzódó szülés során

·      A gát és a hüvely védelmét fokozza

·      Használható előzményben szereplő császármetszés esetén is

·      A hüvelyi beavatkozások (vákuum, fogó) megkönnyítését segíti

·      Vízben szülés esetén is hatékonyan alkalmazható

·      Nem tartalmaz semmilyen gyógyszer hatóanyagot

·      Nem szívódik fel a szervezetben

·      Nincs káros hatása sem az anyára, sem a babára nézve

(Nemzetközi irányelveknek megfelelően végzett tesztek alapján)

 

Hasznos tudnivalók

MI TÖRTÉNIK A SZÜLÉS SORÁN?

A méhnek két részét különíthetjük el: az alsó, hüvelyhez csatlakozó részt passzív szakasznak, a felső, nagy izomtömeget aktív szakasznak nevezzük. Az aktív szakaszt izomrostok alkotják, melyek a szülés kapcsán rendszeresen összehúzódnak. Ezzel szemben a passzív szakaszban kevesebb izomelem található az aktív szakaszhoz képest. A szülés során az aktív szakasz összehúzódásai a magzat koponyáját a passzív szakaszhoz préselik, melynek rostjai felszedődnek, a méhszáj kitágul, így a koponya előtt megnyílik az út a hüvely felé. Az összehúzódások alatt a passzív szakasz rostjai körkörösen ráfeszülnek a magzati koponyára, ezáltal a passzív szakasz és a magzati koponya között felületi súrlódás jön létre. A felületi súrlódás nagymértékben lassíthatja a szülés folyamatát.

 

HOGYAN HAT A GYNOTAL SZÜLÉSZETI GÉL?

Ha sikerül csökkenteni a magzati koponyára ható súrlódási erőt, akkor nagy mértékben lerövidülhet a tágulási szak időtartama. A magzatvíz, illetve a magzatmáz csökkenti a méhszáj, illetve a koponya között fellépő súrlódási erőt, így segíti a méhszáj tágulását. A magzatmáz általában a szülés időpontjára felszívódik, a magzatvíz pedig önmagában nem minden esetben elégséges a felületi súrlódás csökkentésére. A Gynotal szülészeti gél összetevőinek köszönhetően hatékonyan csökkentheti a súrlódási erőt, lerövidíti a tágulási és kitolási szakot, valamint a kitolási szakban védi a hüvelyfalat és a gátat a sérüléstől.

 

A MAGZATVÍZ ÉS A MAGZATMÁZ NEM ELÉGSÉGES A SZÜLÉS KÖZBEN FELLÉPŐ SÚRLÓDÁSI ERŐ CSÖKKENTÉSÉRE?

A szülés időpontjában a magzatmáz nagy része felszívódik, és az elölfekvő koponya körül, melyre a méhszáj ráfeszül, gyakorlatilag nem található magzatmáz. A magzatvíz mennyisége általában a szülés időpontjára lecsökken, ezért a koponya és a méhszáj között fellépő súrlódási erőt nem minden esetben tudja hatékonyan csökkenteni. Hasonlatos, amikor egy ujjra szorult gyűrűt próbálunk eltávolítani. Ha csapvizet engedünk az ujjunkra, kevésbé lesz sikeres a gyűrű eltávolítása, mintha szappanos vízzel próbálkozunk, mely hatékonyan csökkenti a súrlódási erőt.

 

GYNOTAL SZÜLÉSZETI GÉL A KÖNNYEBB SZÜLÉSÉRT…

A Gynotal gél segítségével a hüvelyi szülés nemcsak könnyebb, hanem kevésbé kellemetlen mind az anya, mind a baba számára. A csontos medencét borító lágy szövetek ellenállásukkal jelentősen lassítják a szülés folyamatát. A Gynotal gél sima, erősen hozzátapad a hüvelyfalhoz, bevonja a lágyrészeket, így a baba könnyebben halad át a medencén. A szülészeti gél síkosítja a méhszáj belső felszínét, így csökkenti a súrlódási erőt a magzati koponya és a méhszáj belső felszíne között. A súrlódási erő csökkenésével a méhszáj gyorsabban felszedődik a koponya elől, a magzat gyorsabban a szülőcsatornába kerül, ahol a gél szintén megkönnyíti a magzat előrehaladását. Vizsgálatok szerint kb. 30%-kal csökkentheti a tágulási szak időtartamát, így az időnyereség először szülő kismamák esetén akár 2 óra is lehet. A kitolási szak időtartamát pedig 25-30 perccel csökkentheti. A gyorsító hatása mellett védelmet nyújt a méhszájnak és a hüvelyfalnak egyaránt, így a szülést biztonságosabbá is teszi. A gél használata mellett a baba koponyája könnyebben gördül ki a hüvelyből, kisebb az esélye a gátsérülésnek. A szülészeti gél alkalmazása mellett ritkábban kell gátmetszést végezni és gátrepedés is ritkábban fordul elő.

 

CSÁSZÁRMETSZÉS UTÁN IS ALKALMAZHATÓ?

A szülészeti gélt használhatjuk császármetszést követően is. Császármetszés után tervezett hüvelyi szülés esetén is segítséget jelenthet a szülés kapcsán. Megkönnyíti a koponya előrehaladását vákuumos szülés, illetve fogóműtét esetén is.

 

VÍZBEN VAJÚDÁS, VÍZBEN SZÜLÉS ESETÉN IS HASZNÁLHATÓ?

Vizsgálatok szerint a Gynotal szülészeti gél vízben vajúdás és szülés esetén is csökkenti a szülés időtartamát, hatékonyan védi a hüvelyfalat és a gátat.

 

MIKOR NEM HASZNÁLHATJUK A SZÜLÉSZETI GÉLT?

Nagyon ritkán fordul elő, hogy a szülészeti gélt nem alkalmazhatjuk. Méhüregi gyulladás esetén nem alkalmazható, továbbá nem javasolt a felhelyezése, ha a hüvelyi szülés előreláthatólag nem kivitelezhető. Nem szabad alkalmazni a gélt, ha a gél bármelyik összetevőjére érzékenység merült fel.

 

LEHET-E MELLÉKHATÁSA A GYNOTAL GÉLNEK?

Az eddigi vizsgálatok nem mutattak káros hatást sem az anyára, sem a magzatra. A szülészeti gél biztonságosságát klinikai tanulmányok is bizonyítják. A szülészeti gél hatása csupán fizikai, a súrlódási erőt csökkenti, a hüvelyfalon nem szívódik fel. A gél sterilen csomagolt, tanulmányok a baktériumölő hatásáról is beszámolnak. Kicsi az esélye, hogy allergiát okoz, nem tartalmaz tartósítószert, színezékanyagot. Használat mellett nem ismert nyálkahártya irritáció, az eddigi vizsgálatok mellékhatást nem említenek.

 

 

 

 

 

 

 

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
    Rossz           Jó